Главная Грузы, грузопотоки Перевезення різних сільськогосподарських вантажів (2006, 304с., GRZ0035-15)

Фрагмент из кейса

Дон Уиллит работал в качестве консультанта по выбору поставщиков и осуществлению проекта по переоборудованию компьютерных систем для одного из мегаполисов...
Йоханн Классен (Johann Klassen) занимает должность управляющего директора в компании Friedland Timbers asa, выпускающей деревянные изделия для...

Перевезення різних сільськогосподарських вантажів (2006, 304с., GRZ0035-15)

Font Size Larger Font Smaller Font
Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 
Материал из категории  Грузы, грузопотоки
06.12.2015 19:54

Перевезення плодоовочевої продукції автомобільним транспортом можуть здійснюватися за такими основними схемами:

- поле — перевалочний пункт у місці відправлення (залізнична станція, річковий порт, причал, аеропорт);

- перевалочний пункт у місці призначення — одержувачі (сховища, торговельні точки, підприємства харчової промисловості);

- поле - сховище;

- поле — торговельні точки, підприємства харчової промисловості;

- сховище — торговельні точки, підприємства харчової промисловості.

У сільському господарстві широко впроваджується система приймання продукції заготівельними і торговельними організаціями безпосередньо в місцях її виробництва, що сприяє підвищенню ефективності використання рухомого складу. Для цього створюють приймально-здавальні пункти (ПЗП), які розміщують біля автомобільних доріг з розрахунку максимального наближення їхнього тещ розташування до місць збирання врожаю. На ПЗП продукцію сортують, визначають якість, затарюют, формують партії відправлень, передають заявки на перевезення продукції в АТП чи центр ^керування перевезеннями, завантажують продукцію на рухомий склад. Деякі овочеві культури (огірки, помідори, баклажани, перець, Кабачки, капуста ранніх сортів і цвітна капуста) дозрівають не одночасно і вимагають декількох збирань врожаю. Збирання, залежно від &орту й умов оброблення продукції, коливається від 3 до 15 днів з Періодичністю від 2 до 7 днів. 

Одним з масових вантажів плодоовочевої продукції є картопля. 

Її перевозять за такими основними схемами:

- поле (пункт відправлення) — сортувальні пункти СГП — Еюрговельні точки;

- овочесховища — торговельні точки.

Пунктами відправлення можуть бути також залізничні станції, ричкові порти і причали, куди картоплю доставляють змішаними способами перевезення. Картоплю на полях збирають картоплезбиральними комбайнами, потім доставляють на сортувальні пункти. Після збирання вміст домішок (землі) може досягати 20 %, а після обробки на сортувальному пункті знижується до 1-3 %. Після обробки картоплю затарюють і завантажують у рухомий склад. У мішках картоплю перевозять при доставці її безпосередньо із сортувальних пунктів у торговельні точки. Картоплю в складених чи розбірних контейнерах вантажопідйомністю 300-500 кг перевозять при змішаних перевезеннях і перевезеннях із сортувальних пунктів у міські сховища. Контейнери можуть бути використані для збереження картоплі в міських сховищах і наступної доставки у торговельні точки. Картопля, затарена у контейнери, зберігається значно краще, ніж при збереженні навалом. Перевезення картоплі в тарі дещо збільшує трудомісткість робіт через затарювання, але є економічно вигідним, оскільки є можливість механізувати вантажно-розвантажувальні роботи і скоротити втрати картоплі на 30-40 %.

Для перевезення картоплі в тарі використовують бортові автомобілі-самонавантажувачі з кранами. При використанні стандартних автомобілів контейнери і мішки вантажать кранами, установленими на тракторах, та автонавантажувачами, а вивантажують акумуляторними навантажувачами, електротельферами і т.п. Для доставки картоплі взимку в торговельні пункти та на підприємства громадського харчування використовують автомобілі з кузовом-фургоном, що обігрівається. Стіни кузова обшивають теплоізоляційними матеріалами. Нагрівання повітря відбувається в результаті забору тепла від калорифера, через який проходять вихлопні гази, що забезпечує температуру +3...+4 °С усередині кузова при зовнішній температурі до -25 °С.

Масові перевезення овочів і фруктів здійснюють у період збирання врожаю на складські бази і переробні підприємства, а також у торговельну мережу і підприємства громадського харчування. Фрукти і такі овочі, як помідори, зелену цибулю перевозять у шухлядах і лотках; моркву, огірки, редьку, редис, цибулю затарюють у мішки і сітки; капусту перевозять як навалом, так і у тарі. Овочі в рухомий склад вантажать, як правило, на краю поля. Томати у вигляді рідкої маси, а також зерна зеленого горошку на плодопереробні підприємства перевозять безтарним способом в автомобілях-цистернах. Зерна зеленого горошку завантажують у цистерну з водою (співвідношення 7:3), час розвантаження цистерн вантажопідйомністю 3-4 т становить 8 хв.

В останні роки велике поширення одержали міжміські перевезення плодоовочевої продукції. Так у промислові центри країни доставляють ранні овочі і фрукти (черешню, вишню, абрикоси, сливи, огірки, помідори, виноград) з південних регіонів України. Відстань перевезень досягає 1000 км і більше. Важливе значення при цьому має навчання водіїв перед початком сезону постачань правилам приймання і здавання продукції, держстандартам на продукцію.

Для забезпечення збереження смакових якостей і товарного вигляду продуктів, що доставляються, при перевезеннях використовують автопоїзди-рефрижератори в складі автомобілів-тягачів і напівпричепів-фургонів вантажопідйомністю 7, 10 і 12 т із власним холодильним агрегатом. Холодильні установки забезпечують можливість регулювати температуру усередині кузова від -20 до +12 °С.

Порядок перевезень вантажів, які швидко псуються, у міжміському сполученні визначається спеціальними Правилами, затвердженими Міністерством транспорту. Згідно з цими Правилами на маршруті руху передбачається організація контролю за дотриманням температурних режимів автопоїздів-рефрижераторів. Працівники диспетчерсько-контрольних служб, розташованих на трасах руху автопоїздів-рефрижераторів, перевіряють температуру в кузові, технічний стан холодильної установки і відзначають результати перевірок у спеціальному журналі обліку і «Листку контрольних перевірок температури в кузові», що видається водію разом з подорожнім листом.

При перевірці вони керуються наступними нормами зниження температури в кузові проти початкової залежно від часу перебування в дорозі з моменту навантаження: через 12 год — на 7,3 °С, через 24 год — на 11,7 °С, через 48 год — на 16,9 °С і через 72 год — на 21,7 °С. Якщо холодильна установка несправна і не може бути відремонтована протягом 4 годин, а також якщо температура на 3-4 °С нижча, передбаченої нормою, то відповідно до Правил створюють комісію, що приймає рішення про можливість подальшого перевезення вантажу чи реалізації його на місці через найближчі торговельні організації.

Перевезення продукції, що є кормами для тваринництва, здійснюються в такі способи. Кукурудзу в початках перевозять безпосередньо від кукурудзозбиральних комбайнів на токи чи в сховища (сапетки). Для цього використовують автомобілі-самоскиди, а також бортові автомобілі з нарощеними бортами. Розвантажують бортові автомобілі автомобілерозвантажувачами. Організація роботи рухомого складу на перевезеннях силосної маси залежить від способу силосування. При силосуванні за допомогою комбайнів силосну масу вантажать у рухомий склад безпосередньо через розвантажувальний транспортер силосозбирального комбайна. Силосна маса має невелику щільність, тому для її перевезення необхідно використовувати рухомий склад з кузовами підвищеної місткості чи нарощувати борти кузовів. Рухомий склад завантажують силосною масою з комбайнів на ходу. Комбайнер через кожні 2-3 хв виключає на якийсь час транспортер, а в цей момент два вантажники, що знаходяться в кузові автомобіля, розрівнюють і ущільнюють масу. Для перевезення силосної маси найбільш доцільно використовувати автомобілі-самоскиди. При використанні бортових автомобілів масу в місцях складування вивантажують за допомогою автомобілерозвантажувачів з гідроприводом.

Потрібна кількість автомобілів для перевезення залежить від урожайності, відстані перевезення, вантажопідйомності рухомого складу, продуктивності комбайна (при силосуванні за допомогою комбайнів). Пресоване сіно в тюках доставляють бортовими автомобілями з полів на тваринницькі ферми. Тюки мають прямокутну або циліндричну форму. Маса тюка 30, 100 кг. Їх розташовують прямо на полі, вантажать в автомобілі навантажувачами — тюкопідбірниками. На фермах тюки вивантажують з автомобілів за допомогою скиртокладів-навантажувачів.

 

Джерело: Коваленко В.М., Щуріхін В.К., Машика Н. Б. Вантажні автомобільні перевезення: Підручник. - К.: Літера ЛТД, 2006. – С. 193-196 (304 с.)




Последние похожие материалы:
Более поздние похожие материалы:

Обновлено 31.05.2016 09:42
 

Последние новости на сайте

Элеваторы для обработки зерновых культур находят широкое применение в фермерских хозяйствах, аграрных предприятиях. С их помощью...
Давайте розглянемо різні типи ламп та основні параметри, які важливо враховувати при їх...

Авторский сайт в сфере логистики Logistics-GR

Пример материалов из категории "Задачи по логистике"

Известно, что издержки выполнения заказа составляют 2 долл. за единицу продукции; количество реализованного товара за год = 10000 ед.,...
Изучение метода определения срока (точки) замены транспортного средства, основанного на точном учете затрат на ремонт в...

Facebook-страница

Фрагмент из задачи

Компания Williams-Practar рассмотрела пять альтернативных вариантов размещения своего нового склада для дистрибьюции продуктов....
Известна информация про товарооборот, объем перевозок, удельный показатель объема перевозок, удельный вес перевозок,...

 

Группа на Linkedin

(более 4000 участников)

Группы на Facebook

 

Узнать о проекте Logistics-GR

 youtube-канал  

 

Результаты тестов

Последние результаты
<-->Стоит ли Вам выбирать профессию менеджера по логистике? 64.00 %
<->(Лог-М) Тема 10. Складська логістика (10 тест.завдань) 40.00 %
<->(Log) Test 01. Warehouse and Logistics (10 tests) 90.00 %
Перейти к тестам
Проект работает
15 years, 1 months, 19 days.
График смещения равновесия складских сборов и пропускной способности склада для четырех типов политики цен приведен на рис. 4.11, где D — спрос продукции,...
Автомобиль грузоподъемностью 5 т совершил три ездки: за первую он перевез 5 т на 20 км, за вторую - 4 т на расстояние 25 км, и за третью...
Определить оптимальное место расположения распределительного центра при следующих...
Дженет Лонг (Janet Long) — сотрудник по закупкам в Overton Travel Group. Она зарабатывает 16000 ф. ст. в год; другие затраты...
Сокращение времени доставки товаров потребителям в некоторой локальной территории требует значительного увеличения числа складов в дистрибутивной сети....
Задачи, которые должен решать логистический менеджер фирмы в складировании, можно разделить на следующие группы: - выбор типа, количества и мощности...
Речной транспорт предпочтителен для перевозки малоценных массовых грузов, когда не ставится задача обеспечить минимальное время в пути и высокую...
Это продолжение (часть 2). Начало в части 1 (см.на нашем сайте)…   Процедура оценки качества логистического обслуживания включает: 1) измерение...
Deloitte & Touche Fantus разработала список факторов, которые отрасли высоких технологий учитывают при принятии решений о местах размещения своих...
Магазин «Книжный мир» (г. Саров Нижегородской области) начал свою деятельность в 1994 г., и в настоящее время его штат составляют 17 человек (в том числе...
Ralston Energy Systems (RES) действует в Чешской Республике как филиал компании Eveready Battery Company (EBC). EBC имеет производственные предприятия в...
Каждый книжный магазин имеет структуру (или, по крайней мере, должностное лицо), организующую логистический процесс закупок. В Торговом доме (ТД)...

Logistics-GR - теория и практика логистики и транспорта

Copyright © 2009 - 2024. При использовании материалов сайта - гиперссылка обязательна. All Rights Reserved. По всем вопросам обращаться - email