Главная Книги On-line (текст) ТПЛМ 1122 Системи управління запасами. О.М.Горяїнов (2009)

Фрагмент из кейса

Расположенная в Таксоне, штат Аризона, компания Belle Tzell Cell производила аккумуляторные батареи одного стандартного размера для переносных...
Corporate clothing retailer Dimensions Clothing brought in CI Logistics to install a Quodeck garment hanging, racking and shelving system at its new...

ТПЛМ 1122 Системи управління запасами. О.М.Горяїнов (2009)

Font Size Larger Font Smaller Font
Рейтинг пользователей: / 1
ХудшийЛучший 
Материал из категории  Книги On-line (логистика, транспорт)
28.02.2017 20:13

12.2 Системи управління запасами

(модель управління запасами, схема управління запасами, система двох рівнів, двохбункерна система, правило “80-20”, метод АВС та інше)

 

Стратегією (моделлю) управління запасами називається сукупність правил, згідно з якими приймаються рішення стосовно планування, контролю і регулювання набору параметрів, пов'язаних із запасами.

Кожна стратегія управління запасами в логістичній системі пов'язана з логістичними витратами. Із практичної точки зору найбільший інтерес представляють оптимальні стратегії управління запасами, причому критерій оптимізації повинен вибиратися з урахуванням мети функціонування логістичної системи. Найчастіше як критерій оптимізації використовують мінімум логістичних витрат, пов'язаних з управлінням запасами, хоча можуть застосовуватися й інші критерії, наприклад, мінімальний час виконання замовлення, максимальна надійність поставки і т.д.

Модель управлння запасами включає:

1) вибір і обґрунтування критерію оптимізації,

2) розрахунок витрат управління запасами,

3) формулювання обмежень,

4) моделювання попиту (витрати) і поповнення запасів,

5) розрахунок стратегії управління.

У наш час існує велика кількість методів і моделей управління запасами, що є предметом вивчення одного з розділів дослідження операцій — теорії управління запасами.

У найбільш узагальненому випадку модель управління запасами можна представити у вигляді схеми (рис. 12.7).

Основними параметрами управління запасами в логістичній системі є:

1) параметри попиту (витрати): інтенсивність попиту (λ), функція попиту α(t), тимчасові характеристики дискретного попиту (інтервали між суміжними споживаннями);

2) параметри замовлень: величина замовлення (qз), момент замовлення (tз), інтервал часу між двома суміжними замовленнями (τсз);

3) параметри поставок: величина партії поставки (qп), момент поставки (tп), інтервал часу між двома суміжними поставками (τсп), час запіз­нювання поставки (виконання замовлення) (τзп);

4) рівень запасу на складі: поточний (Q), середній (Q̅), максимальний (Qmax), страховий (Qстр).

BOOKTPLM1122-01

Рис. 12.7 – Схема управління запасами

 

Графік витрати й поповнення запасів представлений на рис. 12.8. Графік являє собою ідеалізовану схему витрачання й поповнення запасів готової продукції (матеріальних ресурсів) одного виду, коли поповнення запасу відбувається до його максимального значення  на складі.

BOOKTPLM1122-02

Рис. 12.8 – Графік витрачання й поповнення запасів (класична модель)

 

Як тільки рівень запасу знижується до величини Qз, яка дорівнює запасу в точці замовлення (tз), провадиться замовлення на поставку в обсязі qз.

Через певний заготівельний інтервал часу (інтервал запізнювання поставки – τзп) миттєво відбувається поставка на величину партії qп, рівна замовленню (qп = qз).

Запас на момент tп (момент поставки) буде дорівнювати максимальному (Qmin = Qстр + qп). Цей процес повторюється через певні проміжки часу (цикли) між замовленнями (τсз) і поставками (τсп).

Серед величезної різноманітності методів і моделей управління запасами на практиці застосовується досить обмежена їхня кількість, в основному ті моделі, які дозволяють мати відносно прості способи регулювання параметрів замовлення, поставок і рівнів запасів на складі, а також не вимагають більших обсягів вихідної інформації і складних методів контролю. Класифікація можливих моделей управління запасами наведена на рис. 12.9.

BOOKTPLM1122-03

Рис. 12.9 – Класифікація моделей управління запасами

 

Стратегія управління запасами, тобто структура правила визначення моменту і обсягу замовлення й поповнення запасів, звичайно буває двох видів: періодична і критичних рівнів.

1. Система двох рівнів.

 

На рис. 12.10 наведена графічна інтерпретація моделі двох рівнів.

 

BOOKTPLM1122-04

Рис. 12.10 – Модель з двома встановленими рівнями без постійної періодичності замовлення - система (s, S)

 

В системі двох рівнів (Qз , Qmax), яку часто в зарубіжній літературі називають «системою (s, S)», рівень запасу перевіряється тільки наприкінці кожного постійного проміжку часу між суміжними замовленнями, але саме замовлення виконується лише в тому випадку, якщо рівень запасу дорівнює або нижче деякого заданого рівня Qз.

Розмір замовлення визначається як різниця між максимальним і фактичним рівнем запасу в точці замовлення, тобто qз = QmaxQфакт.

У системі (Qз , Qmax) необхідно заздалегідь визначити параметри Qз , Qmax і τсз, які є постійними.

Розмір замовлення qз - змінна величина.

 

2. Модель із постійним розміром замовлення (двохбункерна система).

 

Модель передбачає поповнення запасу щораз на ту саму фіксовану величину, причому замовлення на неї проводиться в момент, коли наявність запасу на складі знижується до певного заданого рівня.

При нерівномірному (випадковому) попиті моменти замовлень виникають через нерівні проміжки часу - рис. 12.11.

Запас умовно розділений на два бункери QI , QII.

BOOKTPLM1122-05

Рис. 12.11 – Графік  поповнення  й витрачання запасу у двохбункерній системі з постійним розміром замовлення

 

З першого бункера від рівня QI + QII запас витрачається для задоволення потреб протягом періоду між останньою поставкою і моментом замовлення tз.

Із другого бункера запас (QII) витрачається від моменту замовлення до моменту чергової поставки, тобто за час виконання замовлення τзп, що є постійною величиною (τзп = const).

Запас другого бункера повинен бути достатнім для задоволення попиту за час виконання замовлення і може включати (якщо буде потреба) страховий запас.

У такій системі необхідно визначити, якими повинні бути параметри qз й розмір запасу другого бункера. При цьому розмір замовлення може бути знайдений за формулою Уілсона.

Для двохбункерної системи величини QII і qз (qп)постійні.

Така система поповнення запасів може застосовуватися в тому випадку, якщо ведеться регулярний (щоденний) контроль рівня запасів на складі і є можливість замовляти й отримувати поставки в будь-який час, а також відносно точно має бути встановлена потреба в продукції на час виконання замовлення.

 

3. Модель із постійною періодичністю замовлення.

 

Замовлення повторюється через рівні проміжки часу (рис. 12.12).

У момент замовлення перевіряється наявність запасу на складі, розмір замовлення дорівнює різниці між фіксованим необхідним (максимальним) запасом і його фактичною наявністю, тобто qз = QmaxQфакт.

У такому разі qз є змінною величиною.

Величини Qmax і τсз є постійними.

BOOKTPLM1122-06

Рис. 12.12 – Графік поповнення й витрачання запасу в системі з постійною періодичністю

 

Застосування цієї моделі доцільне при встановленні регулярних термінів поставки і можливості запасати продукцію в будь-якій кількості.

Перевагою системи є те, що при ній не потрібно вести регулярний (щоденний) облік наявності запасів на складі, а лише до моменту, коли підходить час замовлення. Це скорочує трудомісткість обліку.

 

4. Модель із установленою періодичністю поповнення запасу до постійного рівня.

 

Ця модель поєднує принципи управління запасами для двох попередніх систем. Графічно цей випадок зображений на рис. 12.13.

BOOKTPLM1122-07

Рис. 12.13 – Графік поповнення й витрати запасу в системі з установленою періодичністю поповнення запасу до постійного рівня

 

Замовлення виконується через рівні проміжки часу, однак у тому випадку, якщо фактичний залишок на складі знизиться до рівня другого бункера, тобто стане дорівнювати QII, то виконується позачергове замовлення.

Розмір замовлення дорівнює різниці між максимальним замовленням і фактичною наявністю запасу на момент замовлення, тобто qз = QmaxQфакт або між максимальним запасом і запасом у точці замовлення, тобто qз = QmaxQз.

Параметрами управління, які тут потрібно визначити, є період між двома суміжними замовленнями і максимальний розмір запасу. Всі ці параметри будуть постійними, а обсяг замовлення - змінною величиною.

Застосування системи доцільно при значних змінах у потребі МР, ГП (коливаннях витрати) і необхідності виключити можливість їхньої недостачі до настання строку чергової поставки. Реалізація цієї моделі вимагає оперативного (щоденного) контролю наявності запасів на складі.

Звичайно із загального числа найменувань найбільша вартість запасу (або основна частка витрат на управління ними) припадає на відносно невелику їхню кількість.

Це пов'язане із широко розповсюдженим у природі явищем, що вперше відкрив і теоретично обґрунтував В. Парето.

Закон Парето (1897р.), відомий у логістиці як правило «80-20», стверджує, що в переважній більшості випадків обмежене число елементів (20%) явища на 80% обумовлює його виникнення. На рис. 12.14 наведена ілюстрація закону В. Парето «80-20» стосовно логістичного менеджменту продажів ГП.

BOOKTPLM1122-08

Рис. 12.14 – Ілюстрація правила «80-20»

 

Графік «80-20» (рис. 12.14) відображає зміну питомої ваги обсягу продажів (S) певних асортиментів ГП, що показує, що приблизно 20% найменувань продукції (В) визначають 80% обсягу продажів усього асортименту.

Найкрупніший фахівець у галузі TQM Дж. Юран так інтерпретував правило «80-20» стосовно логістики:

1) 20 % промислових компаній випускають 80% загального обсягу продукції;

2) 20 % компонентів товару визначають 80% його вартості;

3) за 20% робочого часу виробляється 80% щоденного обсягу продукції;

4) 20 % позицій номенклатури збережених на складі запасів ГП визначають 80% пов'язаних із запасами витрат.

На законі Парето «80-20» грунтується широко розповсюджений у логістичному менеджменті метод контролю й управління багатономенклатурними запасами — метод ABC.

Суть методу ABC полягає в тому, що вся номенклатура МР (ГП) розташовується в порядку убування сумарної вартості всіх позицій номенклатури одного найменування на складі – рис. 12.15.

Основна увага під час контролю, нормування й управління запасами повинна бути приділена групі А, що при своїй нечисленності становить значну частину вартості збережених запасів.

BOOKTPLM1122-09

Рис. 12.15 – Графік, що ілюструє метод ABC

 

Питання для перевірки знань

 

19. Що називається стратегією управління запасами? (стор.160)

20. Які критерії оптимізації можуть використатися в стратегіях управління запасами? (стор.160)

21. Що містить у собі стратегія управління запасами? (стор.160)

22. Поясніть схему управління запасами. (стор.161)

23. Назвіть основні параметри попиту й замовлень при управлінні запасами. (стор.160)

24. Назвіть основні параметри поставок і рівня запасів при управлінні запасами. (стор.160)

25. Поясніть сутність витрачання й поповнення запасів (класична модель). (стор.161)

26. Яких видів зазвичай бувають стратегії управління запасами? (стор.162)

27. Наведіть приклади класифікації моделей управління запасами. (стор.162)

28. Дайте характеристику стратегії управління запасами – системі двох рівнів. (стор.163)

29. Дайте характеристику стратегії управління запасами – двохбункерна система. (стор.163)

30. Дайте характеристику стратегії управління запасами – система з постійною періодичністю поповнення запасу. (стор.164)

31. Дайте характеристику стратегії управління запасами – система з установленою періодичністю поповнення запасу до постійного рівня. (стор.165)

32. Дайте визначення закону Парето. (стор.166)

33. У чому суть АВС аналізу? (стор.167)

 

Тестові завдання

 

8. Який параметр управління запасами названий неправильно: (стор.160)

A) Інтервал часу між двома суміжними поставками.

Б) Інтервал часу між двома суміжними замовленнями.

B) Інтервал часу між двома суміжними запізнюваннями поставки.

9.  При якій стратегії управління запасами поповнення запасу здійснюється на фіксовану величину: (стор.163)

A) Система двох рівнів.

Б) Двохбункерна система.

B) Модель із постійною періодичністю замовлення.

10. Яка з інтерпретацій правила «80-20» стосовно до логістики сформульовано неправильно: (стор.166)

A) 20 % промислових компаній випускають 80 % загального обсягу продукції.

Б) 20 % компонентів товару визначають 80 % його вартості.

B) 20 % товарів займають 80 % площі складу.

11. Якій групі повинна бути приділена основна увага при контролі, нормуванні й керуванні запасами відповідно до методу АВС: (стор.167)

A) Група А.

Б) Група В.

B) Група С

 

Презентація

 

 

Джерело: Горяїнов О.М. Теорія і практика дисципліни «Логістика» (для менеджерів): Навчальний посібник. - Харків: НТМТ, 2009. – С. 160-167, 330 (522с.)

Скачать книгу можно в категории - «Скачать файлы».

Прямая ссылка на страницу книги – «Скачать книгу»

Если ссылки не работают – обращайтесь email




Последние похожие материалы:
Более поздние похожие материалы:

Обновлено 28.02.2017 20:20
 

Последние новости на сайте

Элеваторы для обработки зерновых культур находят широкое применение в фермерских хозяйствах, аграрных предприятиях. С их помощью...
Давайте розглянемо різні типи ламп та основні параметри, які важливо враховувати при їх...

Авторский сайт в сфере логистики Logistics-GR

Пример материалов из категории "Задачи по логистике"

Судно перевозит генеральные грузы. В первом порту погрузили . Во втором порту выгрузили =4000 т, а в третьем порту выгрузили = 6000...
Рассчитать интервал времени между заказами, если потребность в трубах за 2005 г. составляет 2500 т, а оптимальный размер заказа 140...

Facebook-страница

Фрагмент из задачи

Объем перевозимых грузов, грузоподъемность автомобиля, расстояние перевозки, время погрузки и разгрузки приведены в табл....
Масса груза в одном подъеме = 2,5 т. Продолжительность одного цикла = 4 мин. Время работы склада = 8 ч (480 мин). Трудоемкость заготовки в...

 

Группа на Linkedin

(более 4000 участников)

Группы на Facebook

 

Узнать о проекте Logistics-GR

 youtube-канал  

 

Результаты тестов

Последние результаты
<-->Стоит ли Вам выбирать профессию менеджера по логистике? 64.00 %
<->(Лог-М) Тема 10. Складська логістика (10 тест.завдань) 40.00 %
<->(Log) Test 01. Warehouse and Logistics (10 tests) 90.00 %
Перейти к тестам
Проект работает
15 years, 0 months, 24 days.
Рассчитайте размер заказа изделий смежных производств в системе с установленной периодичностью пополнения запаса до постоянного...
Определить производительность тонны грузоподъемности в сутки эксплуатации, если судно, чистая грузоподъемность которого = 80000 т, перевезло...
Изучение метода определения срока (точки) замены транспортного средства, основанного на точном учете затрат на ремонт в...
Исходные данные для расчета: время в наряде = 12 ч; нулевой пробег = 4 км; расстояния: = 5 км; = 6 км; = 4 км; = 6 км; = 4 км. Техническая...
Технологический процесс переработки крупнотоннажных контейнеров в пределах контейнерного терминала удобно представить в виде графа возможных состояний...
Для определения надлежащих размеров заказов применимы следующие методы: - пошаговое планирование; - периодическое планирование; - плавающее...
Синергічний ефект логістики теж має свій розвиток. Так, першим етапом слід вважати логістичну інтеграцію на операційному рівні, коли здійснюється...
Особое значение имеют операции, выполняемые в начальном и конечном звеньях логистической цепи (рис. 2.18): - при подготовке товара к доставке; - при...
Deloitte & Touche Fantus разработала список факторов, которые отрасли высоких технологий учитывают при принятии решений о местах размещения своих...
Konigshaven Suppliers — это оптовое предприятие, специализирующееся на продуктах питания и поставляющее их в супермаркеты в южных регионах...
ТОО «Книги» — книжный магазин универсального типа, ведущий свою торговую деятельность в г. Реутове Московской области. Он был открыт в 1994 г. и до сих...
International Business Systems — самый крупный международный продавец программного обеспечения, применяемого для управления цепями поставок. Ее акции...

Logistics-GR - теория и практика логистики и транспорта

Copyright © 2009 - 2024. При использовании материалов сайта - гиперссылка обязательна. All Rights Reserved. По всем вопросам обращаться - email