Главная Профсловари (термины) Терміни та поняття - Охорона праці на автомобільному транспорті. Пістун І.П. та ін. (2005)

Фрагмент из кейса

В декабре г-н Джон Смит, вице-президент по вопросам вспомогательных услуг Оздоровительного центра Св. Марии, столкнулся с вопросом о том, как выполнить...
В июне Сандра Глассфорд, менеджер по закупкам Nova Stamping Company на заводе в Детройте, работала в своем офисе, когда менеджер завода Джим Армстронг...

Терміни та поняття - Охорона праці на автомобільному транспорті. Пістун І.П. та ін. (2005)

Font Size Larger Font Smaller Font
Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 
Материал из категории  Профсловари (логистика, транспорт)
29.01.2017 14:21

С.361

Акт про нещасний випадок на виробництві - офіційний документ, що складає комісія з розслідування нещасного випадку, внаслідок якого працівник згідно з медичним висновком втратив працездатність щонайменше на один день, або виникла необхідність перевести його на іншу (легшу) роботу терміном щонайменше на один день, або. в разі його смерті.

Антипірени - речовини чи суміші, які додаються в матеріал (речовину) органічного походження для зниження його горючості.

Атмосферостійка вогнезахисна речовина - речовина, яка забезпечує в заданих інтервалах тривалий вогнезахист виробів, що постійно перебувають під впливом атмосферних факторів.

Безпека - стан захищеності особи та суспільства від ризику, зазнати шкоди.

Безпечна відстань - найменша відстань між людиною і джерелом небезпечного і/або шкідливого впливу, на якій цей вплив відсутній або не перевищує допустимого рівня.

Безпечні умови праці - стан умов праці, за якого вплив на працівника небезпечних і шкідливих виробничих чинників усунуто або вплив шкідливих виробничих чинників не перевищує гранично допустимих значень.

Безпечність виробничого обладнання - властивість виробничого обладнання відповідати вимогам безпеки праці під час монтажу (демонтажу) і експлуатації в умовах, установлених нормативною документацією.

Безпечність виробничого процесу - властивість виробничого процесу відповідати вимогам безпеки праці під час проведення його в умовах, установлених нормативною документацією.

 

С.361-362

Безпечність промислової продукції - властивість продукції забезпечити і зберегти протягом певного терміну експлуатації рівень безпеки персоналу, людського оточення і довкілля в межах, обумовлених вимогами чинних нормативних актів та досягнутим науково-технічним рівнем.

 

С.362

Важкогорючий матеріал - матеріал, який під впливом вогню або високої температури спалахує чи тліє, чи обвуглюється та продовжує горіти, чи тліти, чи обвуглюватися за наявності джерела запалювання, а після його зліквідування горіння чи тління припиняється.

Виконання трудових обов'язків - трудова діяльність за встановленими нормами, правилами та інструкціями.

Вимоги безпеки (праці) - вимоги, встановлені актами законодавства, нормативними і проектними документами, правилами та інструкціями, виконання яких забезпечує безпечні умови праці та регламентує поведінку працівника.

Виникнення пожежі - сукупність процесів, що призводять до пожежі.

Виробнича санітарія - система організаційних, гігієнічних і санітарно-технічних заходів та засобів запобігання впливу шкідливих виробничих чинників на працівників.

Виробнича травма - травма, що сталася внаслідок дії виробничих чинників.

Виробниче приміщення - замкнений простір у будівлях і спорудах, призначений для трудової діяльності людей.

Виробниче середовище - сукупність фізичних, хімічних, біологічних, соціальних та інших чинників, що діють на людину під час виконання нею трудових обов'язків.

Виробничий ризик — імовірність ушкодження здоров'я працівника під час виконання ним трудових обов'язків, що обумовлена ступенем шкідливості та (або) небезпечності умов праці та науково-технічним станом виробництва.

Виробничий травматизм - явище, що характеризується сукупністю виробничих травм і нещасних випадків на виробництві.

Вітамінологія — розділ гігієни харчування, біохімії, фармакології та деяких інших медико-біологічних наук, який вивчає структуру та механізми дії вітамінів і розробляє методи їх визначення та застосування з лікувальною та профілактичною метою.

 

С.362-363

Вогнегасна здатність - маса вогнегасної речовини, що припадає на 1 м2 (1 м3) модельного вогнища пожежі (модельного об'єму), який вона впевнено гасить, чи площа модельного вогнища пожежі (об'єму модельної споруди), яку можна впевнено загасити одним технічним засобом (системою) пожежегасіння (наприклад, вогнегасником). (Розміри модельних вогнищ пожежі та об'ємів визначаються за діючими методиками.)

 

С.363

Вогнезахисна речовина (суміш) - речовина (суміш), яка забезпечує вогнезахист.

Вогнезахист - зниження пожежної небезпеки матеріалів та конструкцій методом спеціальної обробки або нанесення покриття.

Вогнезахищений виріб (матеріал, конструкція) - виріб (матеріал, конструкція), знижена пожежна небезпека якого є наслідком вогнезахисту

Вогненосна речовина - речовина, яка має такі фізико-хімічні властивості, що дозволяють створити умови для припинення горіння.

Вогнеперешкоджаючий пристрій - пристрій, що має вогнеперешкоджаючу здатність.

Вогнеперешкодна здатність — здатність перешкоджати поширенню горіння.

Вогнестійкість — здатність будівельних конструкцій і елементів зберігати свою несучу здатність, а також чинити опір виникненню наскрізних отворів чи прогріванню до критичних температур і поширенню вогню. (Критичні температури встановлюються за діючими методиками.)

Вогнище - місце початкового виникнення пожежі.

Гасіння пожежі - процес впливу сил та засобів, а також використання методів та заходів для ліквідації пожежі.

Гігієна - розділ медицини, який вивчає вплив чинників навколишнього середовища на здоров'я людини, її працездатність і тривалість життя, розробляє нормативи, вимоги і санітарні заходи, спрямовані на оздоровлення населених місць, умов життя та діяльності людини.

Гігієна праці - галузь практичної і наукової діяльності, що вивчає стан здоров'я працівників у його обумовленості умовами праці і на цій основі обґрунтовує заходи і засоби щодо збереження і зміцнення здоров'я працівників, профілактики несприятливого впливу умов праці.

Гігієнічна характеристика умов праці - визначення і оцінка стану умов праці (робочого місця, виробничого середовища, трудового процесу) щодо відповідності їх державним санітарним нормам, правилам, гігієнічним нормативам.

Гігієнічний норматив - кількісний показник, який характеризує оптимальний чи допустимий рівень впливу чинників навколишнього і виробничого середовища.

 

С.364

Гігієнічні вимоги - комплекс вимог до об'єкта дослідження, які унеможливлюють прояви його шкідливого впливу на здоров'я людини та навколишнє середовище (ДСТУ 3038).

Глибокий вогнезахист - вогнезахист маси виробу, матеріалу, конструкції.

Горіння - екзотермічна реакція окиснення речовини, що супроводжується виділенням диму та (або) виникненням полум'я і (або) світінням.

Горючий матеріал - матеріал, що під впливом вогню або високої температури спалахує чи тліє, чи обвуглюється та продовжує горіти, чи тліти, чи обвуглюватись після ліквідування джерела запалювання.

Граничне допустиме значення шкідливого виробничого чинника - граничне значення величини шкідливого виробничого чинника, вплив якого на людину в разі його щоденної регламентованої тривалості не призводить до зниження працездатності і захворювання в період трудової діяльності та в наступний період життя, а також не справляє несприятливого впливу на здоров'я нащадків.

Державний нагляд за охороною праці - діяльність уповноважених державних органів і посадових осіб, що спрямована на забезпечення виконання органами виконавчої влади, суб'єктами господарювання і працівниками вимог актів законодавства та інших нормативно-правових актів про охорону праці.

Державні міжгалузеві та галузеві нормативні акти про охорону праці - правила, стандарти, норми, положення, інструкції та інші документи, яким надано чинність правових норм, обов'язкових для виконання.

Джерело запалювання - теплова енергія, що призводить до займання.

Евакуаційний вихід - вихід із будинку (споруди) безпосередньо назовні. Вихід із приміщення, що веде назовні до коридору чи сходової клітки безпосередньо через суміжне приміщення.

Евакуація людей під час пожежі - вимушений процес руху людей із зони, де можливий вплив на них небезпечних факторів пожежі.

Жертва пожежі - загибла людина, смерть якої перебуває в прямому причинному зв'язку з пожежею.

Загальна гігієна - розділ гігієни, який вивчає загальні закономірності впливу чинників навколишнього середовища на здоров'я людини та розробляє методичні підходи до їх дослідження.

 

С.365

Загорання — виникнення горіння під впливом джерела запалювання.

Загроза пожежі - ситуація, що склалася на об'єкті, яка характеризується ймовірністю виникнення пожежі, що перевищує нормативну.

Займання - неконтрольоване горіння поза спеціальним вогнищем без завдавання шкоди.

Засіб захисту (працівника) - засіб, призначений для запобігання або зменшення впливу на працівника небезпечних і (або) шкідливих виробничих чинників.

Засіб індивідуального захисту (працівника) - засіб захисту, що надягається на тіло працівника чи його частину або використовується працівником під час праці.

Засіб колективного захисту (працівників) - засіб захисту, конструктивно і (або) функціонально пов'язаний з виробничим обладнанням, виробничим процесом, виробничим приміщенням (будівлею) або виробничим майданчиком.

Захищена площа (об'єм) - площа (об'єм) приміщення, будівлі, споруди, яку може впевнено захистити один технічний засіб (система) пожежегасіння з виникненням пожежі в будь-якій точці.

Здоров'я — стан фізичного та психічного благополуччя людини, у тому числі відсутність хвороб і фізичних вад.

Знак безпеки праці - знак, призначений для попереджування працівників про можливу небезпеку, заборону або припис певних дій, а також для інформування про розміщення об'єктів, використання яких пов'язане з унеможливленням або зниженням наслідків дії небезпечних і (або) шкідливих виробничих чинників. %

Зовнішня пожежна драбина - драбина, що призначена для підйому бойового складу пожежних підрозділів та пожежно-технічного обладнання на дахи будівель і споруд.

Зона дихання - простір у радіусі 50 см від обличчя працівника.

Імовірність виникнення - математична величина можливості появи необхідних і достатніх умов виникнення пожежі.

Імовірність впливу небезпечних факторів пожежі - математична величина можливостей впливу небезпечних факторів пожежі із заздалегідь визначеними значеннями їх параметрів.

Категорія робіт - розмежування робіт за тяжкістю праці, напруженістю, ступенем професійної небезпеки (шкідливості).

 

С.365-366

Колір безпеки - установлений колір, призначений для привернення уваги працівника до окремих елементів виробничого обладнання і (або) будівельної конструкції, які можуть бути джерелами небезпечних і (або) шкідливих виробничих чинників, а також до засобів пожежегасіння і знаків безпеки.

 

С.366

Ліквідація пожежі - дії, спрямовані на остаточне припинення горіння, а також на виключення можливості його повторного виникнення.

Локалізація пожежі - дії, спрямовані на запобігання можливості подальшого поширення горіння і створення умов для його успішної ліквідації наявними силами та засобами.

Медичне протипоказання - наявність в організмі працівника анатомо-фізіологічних відхилень або паталогічних процесів, які перешкоджають виконанню певної роботи.

Медичний огляд - огляд працівників спеціальною комісією лікарів з обов'язковими лабораторними, клінічними і функціональними дослідженнями з метою визначення можливості допущення до виконання конкретної роботи (до професії) за станом здоров'я.

Межа вогнестійкості - інтервал часу (у годинах чи хвилинах) , від початку вогневого стандартного випробування зразків до виникнення одного з граничних станів елементів і конструкцій. (Граничний стан визначається за діючими методиками.)

Мікроклімат — комплекс фізичних чинників навколишнього середовища в обмеженому просторі, який впливає на тепловий обмін організму.

Мінімальна вогнегасна концентрація засобів об'ємного гасіння - найменша концентрація засобів об'ємного гасіння в повітрі, яка забезпечує миттєве гасіння дифузійного полум'я речовини в умовах експерименту.

Напруженість праці - характеристика трудового процесу, що відображає переважне навантаження на центральну нервову систему.

Небезпека - потенційне джерело шкоди.

Небезпечна зона - простір, у якому можлива дія на працівника в небезпечного і (або) шкідливого виробничого чинника.

Небезпечний (виробничий) чинник - виробничий чинник, вплив якого на працівника в певних умовах призводить до травм, гострого отруєння чи іншого раптового різкого погіршення здоров'я або до смерті.

Небезпечний фактор пожежі - фактор пожежі, вплив якого призводить до травми, отруєння чи загибелі людини, а також до матеріальних збитків.

 

С.367

Негорючий матеріал - матеріал, який під впливом вогню чи високої температури не спалахує, не тліє і не обвуглюється.

Недопустимий ризик - ризик, якого сучасний рівень розвитку науки, техніки й технології дозволяє уникнути.

Непрацездатність — повна чи часткова втрата загальної або професійної працездатності внаслідок захворювання, нещасного випадку або вродженої фізичної вади.

Несприятливий чинник - причина захворювання, зміни фізіологічних, біохімічних, імунологічних, генетичних та інших показників стану організму.

Нещасний випадок - непередбачений збіг обставин і умов, за яких заподіяна шкода здоров'ю або настала смерть людини.

Нещасний випадок на виробництві - раптове погіршення стану здоров'я чи настання смерті працівника під час виконування ним трудових обов'язків внаслідок короткочасного (тривалістю не довше однієї робочої зміни) впливу небезпечного або шкідливого чинника.

Особиста гігієна - галузь гігієни, яка вивчає питання збереження та зміцнення здоров'я людини шляхом дотримання гігієнічного режиму її життя та діяльності.

Охорона здоров'я працівників - комплекс заходів, спрямованих на збереження здоров'я працівників з урахуванням категорії виконуваних робіт та виробничого середовища.

Охорона праці - система правових, соціально-економічних, організаційно-технічних, санітарно-гігієнічних і лікувально-профілактичних заходів та засобів, спрямованих на збереження здоров'я і працездатності людини в процесі праці.

Перевтома — сукупність стійких несприятливих для здоров'я працівників функціональних порушень в організмі, які виникають внаслідок накопичення стомлення.

Перегрівання - стан організму, що виникає внаслідок нагромадження в ньому тепла від навколишнього середовища.

Переохолодження - стан організму, що виникає внаслідок надмірного віддавання тепла в навколишнє середовище.

Періодичний медичний огляд - медичний огляд працівників, який проводять з установленою періодичністю з метою виявлення ознак виробничо зумовлених захворювань, а також патологічних станів, що розвинулися протягом трудової діяльності та перешкоджають продовженню роботи за певним фахом (ДСТУ 3038).

 

С.368

План евакуації під час пожежі - документ, у якому вказано евакуаційні шляхи та виходи, визначено правила поведінки людей, а також порядок і послідовність дій обслуговуючого персоналу на об'єкті при виникненні пожежі.

План пожежегасіння об'єкта - документ, що визначає основні питання організації гасіння пожежі, яка поширилася на об'єкті.

Поверхневий вогнезахист - вогнезахист поверхні виробу, матеріалу, конструкції.

Повітряне середовище - компонент середовища життєдіяльності людини, що являє собою об'єм навколишнього повітря, склад і властивості якого безпосередньо впливають на фізіологічні процеси і підлягають гігієнічному нормуванню.

Пожежа - неконтрольоване горіння поза спеціальним вогнищем, що розповсюджується в часі і просторі.

Пожежна небезпека - можливість виникнення та (або) розвитку пожежі.

Пожежна профілактика - комплекс організаційних і технічних заходів, спрямованих на забезпечення безпеки людей, запобігання пожежі, обмеження її розповсюдження, а також створення умов для успішного гасіння пожежі.

Пожежне (вогневе) навантаження - загальний тепловий потенціал, який враховує кількість горючого матеріалу, що припадає на 1 м2 площі підлоги будинку чи споруди.

Пожежний відсік - об'єм будинку (споруди), відділений протипожежними перешкодами.

Пожежний нагляд - функція органів пожежної охорони, яка полягає у здійсненні контролю за виконанням заходів, спрямованих на забезпечення пожежної безпеки об'єктів і підвищення ефективності боротьби з пожежами.

Пожежно-оперативне обслуговування - функція пожежних підрозділів, яка полягає в рятуванні людей, ліквідації пожеж та загорань, а також у підтриманні пожежної техніки в стані постійної готовності.

Пожежобезпека об'єкта - стан об'єкта, за якого з регламентованою ймовірністю виключається можливість виникнення і розвитку пожежі та впливу на людей небезпечних факторів пожежі, а також забезпечується захист матеріальних цінностей.

Показник пожежної небезпеки - величина, що кількісно характеризує будь-яку властивість пожежної небезпеки.

 

С.369

Полум'я — горіння у газовій фазі, що супроводжується випромінюванням світла і тепла.

Попередній медичний огляд — медичний огляд, який проводиться під час влаштування на роботу для визначення початкового стану здоров'я претендента та його відповідності обраній професії (ДОТУ 3038).

Постійне робоче місце - робоче місце, на якому працівник перебуває половину або більшу частину свого робочого часу (понад дві години безперервно). (Якщо за цих обставин робота виконується на різних дільницях робочої зони, постійним робочим місцем вважається вся зона.)

Правила пожежної безпеки - комплекс положень, які визначають порядок дотримання вимог та норм пожежної безпеки при будівництві та експлуатації об'єкта.

Працездатність — здатність людини виконувати певну роботу, яка визначається рівнем її фізичних і психофізіологічних можливостей, а також станом здоров'я і професійною підготовленістю.

Працездатність - потенційна здатність людини протягом заданого часу та з певною ефективністю виконувати максимально можливий обсяг роботи.

Причина пожежі - явище чи обставини, що безпосередньо спричинюють виникнення пожежі.

Продукти горіння - речовини, що утворюються внаслідок горіння.

Промислова безпека - безпека від аварій на виробничих об'єктах і наслідків цих аварій.

Промислова продукція підвищеної небезпечності - машини, механізми, обладнання, технічні системи (комплекси), інші технічні засоби праці, що характеризуються підвищеним ступенем ризику виникнення аварій, пожеж, загрози життю, заподіяння шкоди здоров'ю чи майну або довкіллю.

Протидимовий захист - комплекс організаційних заходів і технічних засобів, спрямованих на запобігання впливу на людей диму, підвищеної температури та токсичних продуктів горіння.

Протипожежна перешкода - будівельна конструкція, інженерна споруда чи технічний засіб, що має нормовану межу вогнестійкості, яка перешкоджає розповсюдженню вогню з одного місця в інше.

Протипожежне водопостачання - комплекс інженерно-технічних споруд, призначених для забирання і транспортування води, зберігання її запасів та використання її для пожежогасіння.

 

С.370

Протипожежний режим - комплекс установлених норм поведінки людей, правил виконання робіт та експлуатації об'єкта (виробу), спрямованих на забезпечення його пожежної безпеки.

Протипожежний стан об'єкта - стан об'єкта, що характеризується кількістю пожеж та рівнем збитків від них, кількістю загорань, а також травм, отруєнь і загиблих людей, рівнем реалізації вимог пожежної безпеки, рівнем боєготовності пожежних підрозділів та добровільних формувань, а також протипожежної агітації і пропаганди.

Протипожежні вимоги - вимоги до інженерно-технічного обладнання чи організаційних заходів, спрямованих на запобігання чи розповсюдження пожежі та її гасіння. Як правило, містяться в нормативно-технічних та правових актах державного чи відомчого рівнів.

Професійна захворюваність - явище, що характеризується сукупністю професійних захворювань.

Професійна небезпека - небезпека, яка може виникнути під час виконування роботи та призвести до травми, хвороби або смерті.

Професійна реабілітація - поновлення професійної працездатності.

Професійна хвороба, професійне захворювання - патологічний стан людини, обумовлений надмірним напруженням організму або дією шкідливого виробничого чинника під час трудової діяльності.

Професійний відбір - сукупність заходів, метою яких є відбір осіб для виконання певного виду трудової діяльності за їхніми професійними знаннями, анатомо-фізіологічними і психологічними особливостями, станом здоров'я та віком.

Профілактичне обладнання - функція пожежних підрозділів чи спеціальних служб об'єкта, що полягає в забезпеченні пожежної профілактики.

Ризик - імовірність заподіяння шкоди з урахуванням її тяжкості.

Рівень безпеки - оцінка безпеки посиланням на прийнятий ризик.

Робоча зона - визначений простір, у якому розташовано робочі місця постійного або непостійного (тимчасового) перебування працівників.

Робоче місце - місце постійного або тимчасового перебування працівника під час виконування ним трудових обов'язків.

Розвиток пожежі - збільшення зони горіння та (чи) ймовірності впливу небезпечних факторів пожежі.

 

С.371

Розумова праця - вид трудової діяльності, який потребує переважного напруження сенсорного апарату, емоційної та психічної сфери людини і не потребує значних фізичних зусиль.

Рятування людей при пожежі - дії, спрямовані на евакуацію людей, які не можуть самостійно залишити зону, де можливий вплив на них небезпечних факторів пожежі.

Самозаймання - початок горіння без впливу джерела запалювання.

Самоспалахування — самозаймання, що супроводжується появою полум'я.

Санітарна характеристика умов праці - відповідність чинників виробничого середовища гігієнічним вимогам та нормативам.

Система запобігання пожежі - комплекс організаційних заходів і технічних засобів, спрямованих на виключення умов виникнення пожежі.

Система протипожежного захисту - сукупність організаційних заходів, а також технічних засобів, спрямованих на запобігання впливу на людей небезпечних факторів пожежі та обмеження матеріальних збитків від неї.

Спалахування — займання, що супроводжується появою полум'я.

Стомленість — суб'єктивне відчуття втоми.

Стомлення — сукупність тимчасових змін у фізіологічному і психічному стані людини, які з'являються внаслідок напруженої чи тривалої діяльності і призводять до погіршення її кількісних та якісних показників.

Ступінь вогнестійкості - нормована характеристика вогнестійкості будинків і споруд, що визначається межею вогнестійкості основних будівельних конструкцій.

Тимчасове робоче місце - робоче місце, на якому працівник перебуває менше половини або меншу частину (менше двох годин неперервно) тривалості щоденного робочого часу (зміни).

Тління - горіння без випромінювання світла, як правило, розпізнається за появою диму.

Травма - порушення анатомічної цілісності організму людини або його функцій внаслідок дії чинників зовнішнього середовища.

Трудова діяльність (людини) - реалізація цільової функції, сформованої потребами суспільства, здійснювана у певній організаційно-правовій формі господарювання.

Трудове каліцтво - втрата здоров'я працівником внаслідок виробничої травми.

 

С.372

Тяжкість праці - характеристика трудової діяльності людини, яка визначає ступінь залучення до роботи м'язів та відображає фізіологічні витрати внаслідок фізичного навантаження (ДСТУ 3038).

Фізична праця - характеристика трудової діяльності людини, яка визначає ступінь залучення до роботи м'язів і відображає фізіологічні витрати внаслідок фізичного навантаження.

Хімічний вогнезахист - вогнезахист, що, ґрунтується на хімічній взаємодії антипірену з оброблюваним матеріалом.

Шкідлива речовина - речовина, що контактуючи з організмом людини, може викликати захворювання чи відхилення в стані здоров'я як під час впливу речовини, так і в подальший період життя теперішнього та наступного поколінь (ДСТУ 3038).

Шкідливий (виробничий) чинник - виробничий чинник, вплив якого за певних умов може призвести до захворювання, зниження працездатності і (або) негативного впливу на здоров'я нащадків. (Залежно від кількісної характеристики (рівня, концентрації тощо) і тривалості впливу шкідливий виробничий чинник може стати небезпечним.)

Шкода - фізичне ушкодження і (або) збитки, заподіяні здоров'ю людей і (або) майну чи навколишньому середовищу.

Шкода від пожежі - жертви пожежі та матеріальні втрати, що безпосередньо пов'язані з пожежею.

Шлях евакуації - шлях, що веде до евакуаційного виходу.

 

Джерело: Пістун І.П., Хом'як Й.В., Хом'як В.В. Охорона праці на автомобільному транспорті: Навчальний посібник. - Суми: ВТД «Університетська книга», 2005. - 374 с.




Последние похожие материалы:
Более поздние похожие материалы:

 

Последние новости на сайте

Элеваторы для обработки зерновых культур находят широкое применение в фермерских хозяйствах, аграрных предприятиях. С их помощью...
Давайте розглянемо різні типи ламп та основні параметри, які важливо враховувати при їх...

Авторский сайт в сфере логистики Logistics-GR

Пример материалов из категории "Задачи по логистике"

Определить эксплуатационные расходы судна , если известно, что судно работает на регулярной линии в течении всего эксплуатационного...
Основной завод компании J&R Softdrink занимающийся разливом по бутылкам имеет мощность 80000 л в день и работает без выходных....

Facebook-страница

Фрагмент из задачи

При транспортировке груза из Индии до Новосибирска может испортиться или быть украдена часть груза на сумму 85 тыс. руб. Собственные...
Определить эксплуатационные расходы судна , если известно, что судно работает на регулярной линии в течении всего эксплуатационного...

 

Группа на Linkedin

(более 4000 участников)

Группы на Facebook

 

Узнать о проекте Logistics-GR

 youtube-канал  

 

Результаты тестов

Последние результаты
<-->Стоит ли Вам выбирать профессию менеджера по логистике? 64.00 %
<->(Лог-М) Тема 10. Складська логістика (10 тест.завдань) 40.00 %
<->(Log) Test 01. Warehouse and Logistics (10 tests) 90.00 %
Перейти к тестам
Проект работает
15 years, 1 months, 19 days.
На станцию железной дороги в адрес Акционерного общества (АО) прибыл вагон бумажной тары емкостью =40т, которую необходимо...
На склад поступает 4500 т различных штучных грузов крупными партиями. 50% грузов перерабатывается на складе, a 50% идет напрямую...
На рис. 5.14 показана часть дорожной сети и время перемещения (в минутах) для каждого участка. Где нам следует разместить хранилище,...
Исходные данные для расчета: расстояние груженой ездки = 15 км, первый нулевой пробег = 5 км, а второй = 10 км. На маршруте...
Як видно з рис. 6.5, вищий рівень логістичного сервісу потребує збільшення витрат на управління запасами. Правильно і зворотне: так, зменшення рівня...
Выделив качество и своевременность логистической информации в качестве основных критериев ее эффективности, рассмотрим основные принципы организации...
Действительно, выработка транспортной продукции происходит в течение того времени, пока подвижной состав (ПС) движется с грузом от отправителя к...
Такая схема обратного жизненного цикла (обратного вызова) показана на рис. 7.11. Динамичные технологии приносят большую пользу при решении сложных...
ВАА управляет семью аэропортами в Великобритании, в том числе тремя лондонскими аэропортами: в Хитроу, Гетуике и Станстеде. К апрелю 2000 г. ВАА за год...
Hotpoint — крупный поставщик бытовых электроприборов из Великобритании, принадлежащий General Electric. В 1988 г. компания действовала как независимая,...
В 1996 г. Rexam Pharmaceutical Packaging и Grafica Zannini создали совместное предприятие, которое назвали GZ Rexam. Его основная цель — поставлять...
Konigshaven Suppliers — это оптовое предприятие, специализирующееся на продуктах питания и поставляющее их в супермаркеты в южных регионах...

Logistics-GR - теория и практика логистики и транспорта

Copyright © 2009 - 2024. При использовании материалов сайта - гиперссылка обязательна. All Rights Reserved. По всем вопросам обращаться - email